Kutya örökbefogadás, közepes testű kutyák

Örökbefogadásra váró közepes testű kutyáink

Kutya örökbefogadás – közepes testű kutyák

Ha szeretnél segíteni, kérjük ajánld fel 1%-odat Egyesületünknek, hogy minél több kutyának tudjunk segítséget nyújtani:

5+1 érv, hogy miért támogasd a Hajdúszoboszlói Kutyabarátok Egyesületet adód 1%-ával!

Adószámunk: Hajdúszoboszlói Kutyabarátok Egyesület 18623400-1-09

A nyilatkozatot az adó 1 százalékáról letöltheted itt!

Köszönjük!

Az örökbefogadható kutyák Hajdúszoboszlón várják leendő gazdijaik jelentkezését.

A jelenleg gazdit kereső közepes testű kutyák:

Kutya örökbefogadás, Aliz
Kutya örökbefogadás, Billy
Örökbefogadható kutya, Carmen gazdit keres
Örökbefogadható kutya, Carmen
Kutya örökbefogadás, Démon
Kutya örökbefogadás, Kelly
Kutya örökbefogadás, Nelly
Kutya örökbefogadás, Nina
Kutya örökbefogadás, Paris gazdit keres
Kutya örökbefogadás, Paris

Gazdit kereső kistestű kutyáink

Gazdit kereső nagytestű kutyáink

Elérhetőségeink:

Örökbefogadással kapcsolatban várjuk a hívást a +36 30/420-0446-os telefonszámon vagy az info@szoboszloimentes.hu e-mail címen.

Facebook oldalunk itt található.

Hogyan fogadhatsz kutyát tőlünk örökbe?

Az örökbefogadás menetéről itt olvashatsz: érdekel az egyik kutya, elolvasom.

Az örökbefogadási szerződésünk itt található: örökbefogadási szerződés.

Kik vagyunk mi?

Sokan vagyunk, akiknek összeszorul a szíve, valahányszor utcán kóborló, sovány, reményvesztett kutyákat lát, akiket gyakran bántalmaznak, a forgalmas utakon elütnek és segítségnyújtás nélkül otthagynak, vagy a gyepmesteri telepre kerülnek, sorsukat várva.

Az Állatvédelmi Törvény szigorú büntetési tételei ellenére még mindig gyakorlat, hogy a felesleges szaporulatot a lelketlen gazdák kiteszik az utcára, iskolák, óvodák közelében vagy valahol a település határában, netán leadják őket a gyepmesteri telepre, ahelyett, hogy ivartalanítással megelőznék a nem kívánt szaporulatot. A menhelyek állandó túlzsúfoltsággal küzdenek, erejükön felül is igyekeznek befogadni a mentett kutyákat és cicákat, de a férőhelyek száma véges, a mindennapos ellátásuk gyakran megoldhatatlan feladatot és lelki terhet ró az önkéntesekre. Hajdúszoboszlón sem jobb a helyzet, az állattartási kultúra messze elmarad a nyugat-európai szinttől, az állatvédelmi törvény betartása és betartatása sem működik.

Ezért azt a feladatot vállaltam fel, hogy a Hajdúszoboszlói Gyepmesteri Telepre szállított, leadott stb. kutyákat minél nagyobb számban igyekszem kimenteni, és megfelelő orvosi ellátás, oltások és chippelés, ivartalanítás után felelős gazdához adni.  Az örökbefogadható kistestű kutyáimat itt találhatjátok. Sajnos csak egyedül próbálom orvosolni a problémát, alkalmi segítőkkel rendelkezem. Mivel ebben a városban nem működik állatotthon vagy menhely, ezért a telepről kihozott, vagy esetenként az utcáról befogott kutyákat egy telken, és a saját otthonunkban tudom elhelyezni arra az időre, amíg megfelelő otthont találok számukra.

A gazdára váró kutyákról fotókat és bővebb információt adunk facebook oldalunkon, valamint az info@szoboszloimentes.hu e-mail címen.

Örökbefogadással kapcsolatban várjuk a hívást a +36 30/420-0446-os telefonszámon vagy az info@szoboszloimentes.hu e-mail címen.

Egyéb fontos tudnivalók az Egyesületünk működéséről:

  1. Az Egyesület önkéntesekből áll és adományokból illetve tagdíjakból működik. Az Egyesületnek ezen felül bevétele nincs, ezért kóbor állatokat befogadni azonnal nem tud! Az Egyesületnek MENHELYE NINCS. Telephelyét a tagok saját költségükön vásárolták azért, hogy még több állatnak tudjanak átmeneti otthont biztosítani.
  2. Az Egyesület nem rendelkezik autóval és telefonnal sem. A tagok NEM kapnak fizetést a munkájukért. Minden tag önkénteskedik, saját költségén.
  3. Adó 1%-ra az egyesület jogosult.
  4. Az egyesület nem hatóság, így intézkedésre nem jogosult, ha például állatot kell elkobozni. Az Egyesület tagjai magánterületre (kert, családi ház udvara, lakás stb.) nem mehetnek be engedély nélkül!
  5. A kóbor állatok befogása Hajdúszoboszlón Ebes, Kaba, Nyíracsád, Földes, Nagyhegyes, Hajdúszovát területén az önkormányzat feladata, így első körben tehát a gyepmestert kell értesíteni. Elérhetősége: Nánási Zoltán – gyepmester +36 30 223 25 95. További fontos telefonszámokat talál honlapunk ’Kapcsolat’ menüpont ’Hasznos telefonszámok’ oldalon.
  6. Az Egyesület a Hajdúszoboszlói Gyepmesteri Telepre a gyepmester által bevitt kutyákat igyekszik lefotózni, majd hirdetni.
  7. FONTOS: a kutyák gyepmesteri telepen történő megőrzéséért a város költséget számol fel, ezt a tulajdonosnak kell kiegyenlítenie, ha jelentkezik az állatért.

Szeretnénk minden állatot megmenteni, de ez még a nálunk sokkal nagyobb, szervezettebb, több tagból álló, önkormányzat által támogatott Alapítványoknak, Egyesületeknek sem sikerül. Ezért kérjük azok türelmét és megértését, akik tőlünk várják a megoldást.