Hajdúszoboszlói Kutyabarátok Egyesület - adószám 18

Rólunk

Kedves Látogató!

Gál Krisztina, az Egyesület elnöke
Gál Krisztina, az Egyesület elnöke

Egyesületünk weboldalát azzal a céllal hoztuk létre, hogy bevonjuk az állatvédelmi tevékenységbe azokat az állatbarát lakosokat, akik hozzánk hasonlóan tenni szeretnének annak érdekében, hogy az elkóborolt, elhagyott, gyepmesteri telepre leadott kutyák újra családba, szerető otthonba kerülhessenek.

Sokan vagyunk, akiknek összeszorul a szíve, valahányszor utcán kóborló, sovány, reményvesztett kutyákat lát, akiket gyakran bántalmaznak, a forgalmas utakon elütnek és segítségnyújtás nélkül otthagynak, vagy a gyepmesteri telepre kerülnek, sorsukat várva.

Az Állatvédelmi Törvény szigorú büntetési tételei ellenére még mindig gyakorlat, hogy a felesleges szaporulatot a lelketlen gazdák kiteszik az utcára, iskolák, óvodák közelében vagy valahol a település határában, netán leadják őket a gyepmesteri telepre, ahelyett, hogy ivartalanítással megelőznék a nem kívánt szaporulatot. A menhelyek állandó túlzsúfoltsággal küzdenek, erejükön felül is igyekeznek befogadni a mentett kutyákat és cicákat, de a férőhelyek száma véges, a mindennapos ellátásuk gyakran megoldhatatlan feladatot és lelki terhet ró az önkéntesekre. Hajdúszoboszlón sem jobb a helyzet, az állattartási kultúra messze elmarad a nyugat-európai szinttől, az állatvédelmi törvény betartása és betartatása sem működik.

Azt a feladatot vállaltam fel, hogy a Hajdúszoboszlói Gyepmesteri Telepre szállított, leadott stb. kutyákat minél nagyobb számban igyekszem kimenteni, s megfelelő orvosi ellátás, oltások és chippelés, ivartalanítás után felelős gazdához adni. Örökbefogadható kutyáimat itt találhatjátok. Sajnos csak egyedül próbálom orvosolni a problémát, alkalmi segítőkkel rendelkezem. Mivel ebben a városban nem működik állatotthon vagy menhely, ezért a telepről kihozott, vagy esetenként az utcáról befogott kutyákat csak saját otthonunkban tudom elhelyezni arra az időre, amíg megfelelő otthont találok számukra.

A gazdára váró kutyákról fotókat és bővebb információt adunk facebook oldalunkon, valamint az info@szoboszloimentes.hu e-mail címen.

Örökbefogadással kapcsolatban várjuk a hívást a +36 30/420-0446-os telefonszámon vagy az info@szoboszloimentes.hu e-mail címen.

 

Egyéb fontos tudnivalók az Egyesületünk működéséről:

  1. Az Egyesület önkéntesekből áll és adományokból illetve tagdíjakból működik. Az Egyesületnek ezen felül bevétele nincs, ezért kóbor állatokat befogadni azonnal nem tud! Az Egyesületnek MENHELYE NINCS. Telephelyét a tagok saját költségükön vásárolták azért, hogy még több állatnak tudjanak átmeneti otthont biztosítani.
  2. Az Egyesület nem rendelkezik autóval és telefonnal sem. A tagok NEM kapnak fizetést a munkájukért. Minden tag önkénteskedik, saját költségén.
  3. Adó 1%-ra az egyesület jogosult.
  4. Az egyesület nem hatóság, így intézkedésre nem jogosult, ha például állatot kell elkobozni. Az Egyesület tagjai magánterületre (kert, családi ház udvara, lakás stb.) nem mehetnek be engedély nélkül!
  5. A kóbor állatok befogása Hajdúszoboszlón Ebes, Kaba, Nyíracsád, Földes, Nagyhegyes, Hajdúszovát területén az önkormányzat feladata, így első körben tehát a gyepmestert kell értesíteni. Elérhetősége: Nánási Zoltán – gyepmester +36 30 223 25 95. További fontos telefonszámokat talál honlapunk ’Kapcsolat’ menüpont ’Hasznos telefonszámok’ oldalon.
  6. Az Egyesület a Hajdúszoboszlói Gyepmesteri Telepre a gyepmester által bevitt kutyákat igyekszik lefotózni, majd hirdetni.
  7. FONTOS: a kutyák gyepmesteri telepen történő megőrzéséért a város költséget számol fel, ezt a tulajdonosnak kell kiegyenlítenie, ha jelentkezik az állatért.

 

Szeretnénk minden állatot megmenteni, de ez még a nálunk sokkal nagyobb, szervezettebb, több tagból álló, önkormányzat által támogatott Alapítványoknak, Egyesületeknek sem sikerül. Ezért kérjük azok türelmét és megértését, akik tőlünk várják a megoldást.

15897_1574477329508196_6100056594319375354_n

 

Támogatóink:

          sfl           hhl 12286119_919094661503327_345100071_n

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.